Skip to main content

Janin kokemus

Hoitoon hakeutuessa pohjakosketus oli tapahtunut ja olin elämässä täysin umpikujassa.

Addiktio historia on pitkä jo varhaisnuoruudesta 14-15 vuoden ikäisenä merkit ovat olleet selkeät.

Hoitoon saavuin hyvin kaksijakoisin mielin olin jo hieman pitempään pohtinut Minnesotahoitoa, mutta tämän pohjakosketuksen myötä sain läheiset kustantamaan hoidon. Vielä matkalla mietin et käännytään takaisin. Kun paikalle saavuttiin, ihmiset ottivat hienosti vastaan ja rohkaisivat omalla käytöksellään.

Sain hyvät työkalut hoidosta arkielämään ja läheiskohtaaminen oli todella vapauttava kokemus. Ymmärrys sairaudesta, vertaistuen tärkeys ja rehellisyys jäivät mieleen tärkeinä asioina sekä ymmärrys siitä, etten ole yksin.

Pystyin hoidon jälkeen elämään ja hoitamaan arkisia askareita sekä talouspuoli on mennyt paljon eteenpäin eli aivan eri tavalla, kun ennen hoitoa.

Nyt elän melko kiireistä elämää päivätöitä ja harrastukset vievät paljon aikaa. Käyn vertaistuki ryhmissä edelleen ja yhteydet kavereihin ja läheisiin ovat paljon paremmat. Haasteita pystyn käsittelemään eri tavalla, entinen kiukkuisuus on muuttunut rauhallisemmaksi ja asioiden käsittely ja elämä on paljon helpompaa.

Ihmisille, jotka pohtivat hoitoon lähtemistä suosittelen todellakin hyppäämään rohkeasti kohti uutta tulevaisuutta. Itse olen todella kiitollinen, että uskalsin hakea apua.

Mies, kiitollinen 33v.