Skip to main content
{Minnesota-hoito} {Rehab365}

Harri Nousiainen

Päihdetyön ammattitutkinto, koulutettu kokemusasiantuntija, lähihoitaja -koulutuksessa

Nuoruudessaan kauppakorkeakouluopintoja suorittanut Harri jätti raitistumisensa jälkeen työt kaupallisella alalla ja löysi uuden työuran päihdehoidon kentältä. Harri on toiminut koulutettuna kokemusasiantuntijana, missä roolissa hän on luennoinut mielenterveys- ja päihdetyön ammattilaisille päihderiippuvuudesta omaa kokemustaan hyödyntäen. Kokemusasiantuntijakoulutuksen jälkeen Harri suoritti myös päihdetyön ammattitutkinnon (PAT). Tällä hetkellä Harri opiskelee työnsä ohessa lähihoitajan tutkintoa.

Harri kuvaa riippuvuuteen liittyvän geneettisen alttiuden ja sairauden luonteen ymmärtämisen olleen hänelle merkittävä osa omaa toipumista. Rymättylässä käymänsä perushoidon jälkeen Harri kävi vuoden kestäneen jatkohoidon, jossa saamaansa vertaistukea hän pitää korvaamattomana osana toipumisprosessia ja raittiina pysymistä. Alkoholistiperheen lapsena Harrilla on kokemusta oman päihderiippuvuuden lisäksi myös riippuvaisen läheisenä elämisestä, ja läheisten huomioiminen osana riippuvuuden hoitoa onkin Harrin sydäntä lähellä oleva teema myös hänen nykyisessä työssään.

Työotteeltaan Harri on lujasti lempeä ja luottamusta herättävä. Hän kertoo olevansa erittäin kiitollinen siitä, että saa nyt tehdä arvokkaaksi kokemaansa työtä, mikä myös näkyy kaikessa hänen tekemisessään.

Arkielämässä Harrin pitää kiireisenä perheen kolme poikaa, joiden elämässä Harri haluaa olla aidosti läsnä. Harrin erityisiä kiinnostuksen kohteita ovat tietokonepelit, videotuotanto ja elokuvat. Harri huolehtii kunnostaan uimalla ja kuntosalilla treenailleen, minkä lisäksi luonnossa liikkuminen, matkustelu ja mindfullness -harjoitukset lisäävät Harrin kokonaisvaltaista hyvinvointia. Myös lukeminen ja vertaistoimintaan osallistuminen ovat tärkeä osa Harrin vapaa-aikaa.